Piese auto
CATALOG ONLINE DE PIESE AUTO PENTRU AUTOTURISME SI AUTOUTILITARE
Alegeti MARCA
Alegeti MODELUL
Alegeti MODEL + PERIOADA
 0 produse in cos
Logare piese auto
Logare piese auto
Logare piese auto
Bine ati venit


piese auto

 

1. CUM COMANDATI

Magazinul on line DISPACO.RO va oferta o gama de piese auto originale sau aftermarket, corespunzator cerintelor Dvs. de calitate si nivel de pret. Comenzile se realizeaza prin selectarea datelor despre vehicul si a piesei dorite, din cadrul grupelor afisate. Dupa adaugarea in cosul de cumparaturi, se compune proforma care trebuie sa contina datele clientului necesare facturarii si adresa de livrare. Daca nu v-ati logat sau inregistrat ca si client anterior, o puteti face in momentul afisarii facturii proforma.

Cataloagele on line sunt realizate pe baza informatiilor cuprinse in cataloagele diversilor producatori ai pieselor. Noi ne asumam inregistrarea intocmai a acestor informatii, dar nu ne putem asuma raspunderea pentru corectitudinea alocarii fiecarui articol la tipul de masina selectat, efectuata de fiecare producator in parte. De aceea, va recomandam cu tarie sa insotiti comanda Dvs. de seria de sasiu a vehiculului pentru care comandati (numar de identificare din talon). Ulterior primirii comenzii, consilierii nostri vor verifica compatibilitatea pieselor selectate pe vehiculul Dvs., si pot sa va propuna alternative in caz de neconcordante.

Odata comunicata seria de sasiu, raspunderea identificarii cade in sarcina noastra. Aceasta nu inseamna ca in cazul in care comandati direct pe site, riscati sa ramaneti cu piese platite si care nu se potrivesc. Piesele se pot returna conform conditiilor prevazute mai jos, cu observatia ca in cazul returului unei comenzi eronate din vina Dvs., va trebui sa suportati costul transportului dus-intors.

Informatiile privind preturile si disponibilitatea sutelor de mii de piese sunt introduse manual, piesa cu piesa de operatorii nostri, care depun un efort continuu de actualizare a bazei de date. De aceea pot apare situatii in care pretul de livrare din momentul respectiv sa difere de cel afisat pe site. Informatiile exacte, din momentul comenzii va vor fi comunicate telefonic sau pe e-mail la primirea de catre noi a comenzii Dvs..

Completarea comenzii on line de catre Dvs. nu implica obligatia noastra de a livra intocmai la pretul si termenul afisat pe site. Aceasta obligatie opereaza din momentul in care consilierul nostru va contacteaza pentru confirmarea comenzii sau prezentarea eventualelor modificari.

La lansarea de catre Dvs. a comenzii sau a cererii de oferta de pe site, se emite automat o factura proforma (respectiv mesaj de confirmare) pe adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat, cat si pe serverul nostru. Aceasta este confirmarea ca comanda Dvs s-a transmis corect. Lansare comenzii nu inseamna automat si expediarea pieselor. Dupa primirea comenzii Dvs., consilierul nostru care se va ocupa de comanda respectiva, va va contacta telefonic pentru confirmarea pieselor si a datelor de livrare.

In cazul in care nu veti identifica pe site piesele cautate, puteti completa o cerere de oferta prin formularul de pe site. Vom raspunde in cel mai scurt timp solicitarii Dvs., telefonic sau pe e-mail.

2. CUM LIVRAM

Piesele comandate se livreaza din depozitele aflate in tara sau pe comanda externa.

Piesele din tara se livreaza de la noi in ziua primirii comenzii sau in ziua urmatoare si nu necesita, de regula, plata unui avans. In cazul clientilor din Bucuresti, acestia pot ridica piesele de la sediul nostru sau le pot primi la domiciliu prin curierat in termen de 24 de ore. Clientii din alte localitati primesc piesele prin curierat rapid in termen de 24 de ore ( sau 48 de ore pentru localitati mai izolate). Plata se face ramburs cash la primire, cu exceptia comenzilor de valori mai mari (peste 600 lei) la care se poate solicita achitarea unui avans.

Comenzile externe se lanseaza pe baza achitarii unui avans de min 50 % din valoare, diferenta achitandu-se la livrare. La primirea comenzii respective, consilierul nostru verifica disponibilitatea piesei in depozitul extern si va aduce la cunostinta telefonic detalii privind achitare a avansului.

Costul transportului coletelor se incude in factura de livrare a pieselor, dupa cum urmeaza:
1. pentru Bucuresti:
-colete de la 1 kg la 10 kg : 20 lei
-colete peste 10 kg: 20 lei +1.5 lei / kg suplimentar
2. pentru alte localitati din tara:
-colete de la 1 kg la 10 kg : 25 lei!
-colete peste 10 kg : 25 lei +1.5 lei / kg suplimentar
(exemplu: pentru un colet de 20 kg se plateste 25+1.5x10= 35 lei)
Pentru coletele de volum mare(bari, capote, panouri,etc.) se aplica calculul greutatii volumetrice conform formulei utilizate de firma de curierat.

Pentru comenzile care necesita achitarea unui avans consilierul care se ocupa de comanda Dvs. va va trimite pe e-mail o factura proforma cu care veti achita in cont avansul necesar. Pentru operativitate, este bine sa ne trimiteti pe e-mail sau fax o copie a ordinului de plata respectiv.

Piesele comandate sunt verificate de personalul nostru inainte de ambalare si livrare. Exista insa posibilitatea deteriorarii acestora pe parcursul transportului catre client (estimativ, un caz la 300 de livrari).

ATENTIE ! La primirea pieselor prin curierat, aveti obligatia de a verifica intergritatea pieselor primite ! Dupa ce achitati valoarea rambursului catre curier, IN PREZENTA ACESTUIA, desfaceti si verificati integritatea pieselor primite. Puteti solicita livrarea cu conditie de verificare a coletului la receptionare, serviciu care se taxeaza suplimentar cu suma de 5 lei.

In cazul in care constatati deteriorari ale pieselor, solicitati agentului livrator incheierea pe loc a unui proces verbal tipizat aflat in posesia acestuia, in care precizati modul de ambalare (carton presat si folie cu bule) si daunele constatate. De asemeni ne sunati imediat pentru a ne informa despre eveniment. Cu acordul nostru, trimiteti piesa deteriorata inapoi, pe cheltuiala noastra. Imediat dupa primirea procesului verbal si a piesei deteriorate, noi va expediem alta piesa noua in schimb, fara alte cheltuieli din partea Dvs.. Respectand procedura descrisa, singurul impediment pentru Dvs. poate fi o intarziere a livrarii de 1-2 zile in plus fata de termenul initial. In cazul nerespectarii, puteti fi pus in situatia neplacuta de a suporta costul piesei deteriorate.

3. GARANTIE, CONDITII DE RETUR A PIESELOR

Piesele de schimb comercializate beneficiaza de garantie de utilizare conform normelor legale privind bunurile de folosinta indelungata.

Sunt considerate piese din categoria bunurilor de folosinta indelungata, piesele care fac parte din urmatoarele categorii: componente de motor, ambreiaje, componente la trenul de rulare, esapament, distributie si transmisie, amortizoare, arcuri, radiatoare, ventilatoare, componente de alimentare si aprindere. Piesele consumabile, piese de caroserie sau statice, burdufe, garnituri, etc., fac obiectul garantiei numai sub aspectul compatibilitatii pe modelul auto destinat, durata lor de viata fiind dependenta de modul particular de utilizare a vehiculului ( montaj, conditii de pastrare, combustibili si lubrifianti folositi, etc..). In aceeasi categorie intra si piesele electrice a caror defectare poate fi cauzata de alte piese neconforme din sistemul respectiv.

Pentru a beneficia de inlocuirea piesei defectate pe perioada de garantie, trebuie respectate urmatoarele reguli:
-piesa sa fie montata pe modelul de masina careia i-a fost destinata
-piesa sa fi fost montata intr-un service auto autorizat pentru marca auto respectiva
-piesa sa nu prezinte urme de montaj defectuos, loviri, deformari
-piesa care se returenaza sa fie ambalata in ambalajul initial, cu etichetele de producator intacte.

Cererea de inlocuire a piesei aflate in garantie trebuie insotita de:
-piesa deteriorata in ambalajul original
-factura de achizitie in original
-factura de montaj initial intr-un service autorizat RAR pentru marca auto respectiva.
-proces verbal si deviz de constatare a defectiunii emis de service-ul autorizat RAR pentru marca auto respectiva, precum si copie dupa autorizatia de functionare unitatii din care sa reiasa ca este autorizat pentru reparatii pe marca respectiva

In cazul unei solutionari pozitive, termenul de inlocuire a piesei defecte este de cca 10 zile de la primirea avizului favorabil de la producatorul/importatorul piesei respective.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului . Conditiile acceptarii returului nemotivat sunt:
-piesele sa fie ambalate in ambalajele originale, cu etichetele de producator intacte
-ambalajele sa fie curate, intacte iar piesele sa nu prezinte urme de montaj, zgarieturi
-piesele sa fie insotite de factura originala si dovada platii
-cumparatorul sa suporte integral costul transportului dus-intors.
-pentru piesele livrate pe comanda externa, cumparatorul se obliga sa suporte inclusiv costurile legate de transportul acestora pana in depozitul furnizorului extern.
Ca baza de calcul a acestor costuri se iua in considerare tarifele practicate de operatorul DHL Romania.

Procedura de retur este urmatoarea:
-ne anuntati telefonic despre intentia de a returna piesele.
-cu acordul nostru, returnati piesele cu plata cheltuielilor de transport de catre Dvs.
-dupa receptionarea coletului, noi verificam starea pieselor si a ambalajului si va dam (sau nu) acordul pentru decontarea returului.
-in termen de 30 zile de la primirea returului viram in contul prevazut de Dvs. valoarea pieselor, minus cheltuielile de transport.

In orice situatie, acordati atentie deosebita starii ambalajului ! Protejati ambalajul original, aplicati un ambalaj suplimentar la expediarea returului.

Atentie! Depasirea termenului de 10 zile alocat pentru verificarea pieselor comandate si receptionate de Dvs. duce la imposibilitatea oricarei reclamatii ulterioare (cu exceptia garantiei pieselor montate, in conditiile descrise mai sus). Eventualele nepotriviri ale pieselor pe masina Dvs., trebuie raportate in decursul celor 10 zile !

Retururi la piesele pe comenzi externe- cu suportarea cheltuielilor de catre furnizor- se pot face doar daca acestea se dovedesc neconforme cu modelul pentru care au fost comandate sau daca prezinta defecte de fabricatie. Aceste aspecte se discuta cu consilierul care s-a ocupat de comanda respectiva, pe baza datelor vehiculului si a seriei de sasiu introduse in cataloagele de piese originale ale producatorilor vehiculului. In cazul in care reclamatia se confirma, se returneaza intreaga suma achitata pentru livrarea respectiva.

Furnizorul nu raspunde si nu are obligatia acceptarii retururilor in situatia in care au fost operate modificari la echiparea originala a autovehicului apartinand clientului, si nu a adus aceasta la cunostinta in momentul lansarii comenzii, in conditia in care identificarile pieselor s-au efectuat prin seria de sasiu comunicata de client.

Comenzile externe transmise de client pe baza seriei de sasiu a vehiculului propriu se interpreteaza ca si "contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate" conform al. C, Art.10, Cap.2 din Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta si absolva furnizorul de la obligatia de a accepta retururi nejustificate din partea clientului.

Operatorii nostri respecta confidentialitatea datelor inregistrate de Dvs pe site-ul nostru. Ele sunt utilizate doar in scopul realizarii comenzilor, nu se transmit unor terti si nu sunt utilizate in alte scopuri comerciale.

SPOR LA CUMPARATURI!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12